Damwand plaatsen

Damwand laten plaatsen: duurzaamheid, stabiliteit en vakmanschap in actie!

Gespecialiseerd bedrijf in damwanden plaatsen

Dijkboom is gespecialiseerd in het plaatsen van damwanden. We plaatsen deze wanden voor verschillende toepassingen, van grondkeringen tot constructies in beperkte ruimtes en binnenstedelijke gebieden. Of het nu gaat om het beschermen van oevers tegen erosie of het stabiliseren van grond bij infrastructurele projecten, Dijkboom staat garant voor hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de specifieke eisen van elk project. Met onze expertise en geavanceerde apparatuur kunnen we damwanden nauwkeurig plaatsen, zelfs in gebieden met beperkte ruimte.

Onze ervaring strekt zich uit van grote tot kleine projecten. Wij bieden onze diensten aan zowel particulieren als bedrijven. Bij Dijkboom denken we altijd in oplossingen en niet in moeilijkheden.

Offerte aanvragen
Damwand voor grondkering

Onze expertises

BODEMSANERING

De uitvoering van bodemsanering vraagt om specifieke kennis omwille van bescherming van mens en milieu. Bodemsaneringen mogen dan ook…

INFRA

Dijkboom houdt zich bezig met tal van activiteiten binnen de infra. Hierbij kunt u onder andere denken…

CERTIFICERING

Certificering is betrouwbaarheid aantoonbaar maken, of dit nu is in de vorm van een certificaat of keurmerk…

Damwand plaatsen, hoe gaat het in zijn werk?

Een damwand plaatsen vereist nauwkeurige methoden waarbij het materiaal diep in de grond wordt gedreven en stevig verankerd wordt. Dit proces is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type grond en de omgevingsomstandigheden. Het belang van gespecialiseerde apparatuur en kennis is hierbij belangrijk. Bovendien wordt aan de bovenkant van de damwand vaak extra versteviging aangebracht om vervorming te voorkomen. Een zorgvuldig uitgevoerd proces garandeert de stabiliteit en duurzaamheid.
Offerte aanvragen

Wat is het verschil tussen en beschoeiing en een damwand?

Beschoeiing is een horizontale constructie langs de waterlijn om oevererosie te voorkomen. Wij gebruiken vele soorten en maten, van traditioneel met gecertificeerd hout tot ecologisch. Damwanden daarentegen zijn verticale constructies die diep de grond ingaan om stabiliteit te bieden tegen zware belastingen en waterdruk. Ze bestaan uit verticale panelen van staal, beton of kunststof en worden gebruikt bij projecten waar hogere stabiliteit vereist is.

Damwand plaatsen in uw tuin

Het plaatsen van damwanden in uw tuin is een handige manier om hoogteverschillen aan te pakken, terrassen te maken en erosie tegen te gaan. Zo kunt u uw tuin op een georganiseerde en duurzame manier inrichten. Deze verticale constructies kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, beton of kunststof. Het plaatsen van damwanden in uw tuin vereist echter wel een zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Gebruik van damwanden in funderingsherstel

Met name bij funderingsherstel en kelderbouw, spelen damwanden een belangrijke rol als grondkering. Dijkboom heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd als onderaannemer in grond-, sloop- en bodemsaneringswerkzaamheden. Wij werken in opdracht van funderingsherstelbedrijven, betonbouwers, kelderbouwers en aannemersbedrijven. Bij deze projecten verzorgen wij zelfstandig en in eigen beheer het benodigde sloop- en grondwerk. Vaak begint het proces met het slopen van de begane grondvloer of een deel ervan, gevolgd door het verwijderen van de eventuele bestaande keldervloer. Soms wordt er gestart vanuit een kruipruimte. Vervolgens wordt het pand uitgegraven tot de gewenste diepte van de opdrachtgever. Om dit mogelijk te maken en de stabiliteit te waarborgen, worden damwanden geplaatst als grondkering  waar dit vereist is.

Onze andere diensten

Dijkboom onderscheidt zich als een veelzijdige speler binnen de infra en bodemsanering. Naast een damwand plaatsen, zijn wij ook inzetbaar voor het uitgraven van een kelder, grond bouwrijp maken, bestrating, vervuilde grond afvoeren, kruipruimte uitgraven.

Ons team bestaat uit goed opgeleide vakmensen die werken met materieel dat voldoet aan strenge milieu- en veiligheidsnormen.

Met ons enthousiaste en hechte team, dat gekenmerkt wordt door korte communicatielijnen, kunnen we snel schakelen. Dit geldt zowel tijdens de uitvoering als in de voorbereidende fase van projecten. Wij streven ernaar om samen met u oplossingen te bedenken en te realiseren die aansluiten bij uw behoeften en verwachtingen. Bij Dijkboom bent u verzekerd van een partner die actief meedenkt en zich volledig inzet voor het succesvol afronden van uw project.

Kom in contact

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan

Voeg bestanden toe, zoals beschikbare bodemonderzoeken, tekeningen en/of foto's van de locatie
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, jpeg, jpg, Max. bestandsgrootte: 256 MB.
    Dijkboom bodemsanering2
    Dijkboom 2
    Bodemsanering 1